+358 500 698 698 info@delecon.fi

Oravan karkottaminen tuli eräällä pirkanmaalaisella pihalla äskettäin erittäin nopeasti mieleen, kun orava kiinnostui vaunuissa päiväunilla tuhisevan vauvan lämmöstä ja varmaan myös maidon tuoksusta.

Orava voi pelästyessään puraista tai raapaista, niissä voi olla myös kirppuja. Rabiestakin niissä on tavattu. Ei ole vauvallekaan mukava kokemus herätä villieläin esimerkiksi kasvojen päällä.

Orava saattaa myös tunkeutua talon välikattoon ja eristeisiin. Onpa niitä menehtynytkin sinne. – Oravan raato ja ulosteet keräävät luokseen tuhohyönteisiä, mm. vyöihrakuoriaisia, ja raato kehittää ympäristöönsä lisäksi ikävää hajua. Eläimen raato talon rakenteissa on aina hygieniariski. Sisätiloihin päästessään orava voi tuhota verhot ja tapetit sekä luonnollisesti liata ulosteilla sekä virtsalla.

Oravan karkottaminen kotikonstein

Oravista pääsee eroon pihapiirissä, jos niille ei ole tarjolla ravintoa omalla ja lähialueen pihoilla. Deleconin tuhoeläinteknikko auttaa, mikäli oravat ovat äityneet jo häiriöksi asti. Toimille on esteitä oravien rauhoitusaikana.

”Taas meidän pihassamme pyörii orava, joka kiipeilee jopa lastenvaunuihin. Oli myös tuhonnut toisessa pihassa istutuksia. Juttelin asiasta heidän kanssaan, ja heillä on oraville pähkinä- ja vesitarjoilu. Lupailivat ottaa tarjoilut pois.

Saisimmeko tuholaistorjujan paikalle häkittämään oravan? Orava on liian tottunut ihmisiin, tulee todella lähelle ja on riski pihalla nukkuville pienokaiselle. Muissakin asunnoissa on pihalla päiväunia nukkuvia lapsia. Edellinen tuholaistorjujanne oli taitava ja tehokas. Asia varmaan hoituu taas teidän avullanne.”

Tee itse seuraavat toimet, jos oravat häiriköivät:

  • Huolehdi, ettei oraville ole tarjolla ravintoa lähiympäristössä.
  • Vietä aikaa pihalla ja tarvittaessa hätistele orava pois.
  • Ruiskuta karkotetta pihaa reunustavalle aidalle.

Nettikeskusteluista voi löytyä myös hyväksi koettuja keinoja. Mainittiinpa mm. kumisten käärmeiden sijoittelu tontille. – Jos erilaiset kotikonstit eivät auta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, me autamme.

Orava on rauhoitettu maaliskuun alusta lokakuun loppuun

Oravan pesiydyttyä talon rakenteisiin, on rauhoitusaikana paras vain seurata poikasten kasvua. Kun näet niiden jo liikkuvan ulkona, tulee talon mahdollisesti vaurioituneet rakenteet ensin siivota ja tämän jälkeen korjata.

Tarkista oravan vierailun jäljiltä, ovatko höyrysulut kunnossa, jottei kosteus pääse vaurioittamaan rakenteita. Usein myös eristeet tulee vaihtaa, sillä sisään päässyt orava tekee yleensä myös tarpeensa villoihin. Jos rakenteissa kulkee sähköjohtoja, tarkista niiden kunto. Rikkoutuneet johdot voivat aiheuttaa oikosulun – ja pahimmillaan tulipalon. Rikkoutuneista tai avoimista rakenteista on voinut päästä sisään muitakin eläimiä, kuten lintuja tai jyrsijöitä.

Oravan vierailu tai raato talon rakenteissa on aiheuttanut ongelmia myös sisäkatoissa. Oravan raadon jäljille päästiin eräässä kohteessa, jossa makuuhuoneen kattoon oli ilmestynyt erikoisia kosteusjälkiä. Makuuhuoneessa oli myös voimakas tunkkainen haju.

Luonnolliset rakenneaukot voi suojata metalliverkoin. Ne estävät myös lintujen ja muiden pieneläinten pääsyn sekä pesinnän rakenteisiin. Pesintä aiheuttaa usein ongelmia juuri ihrakuoriaisten esiintymisen merkeissä.

Jos haluat kattavampaa suojausta talollesi, ota yhteyttä. Asennamme mm. tuuletusaukkojen verkotuksia ja erilaisia lintuesteitä.

Call Now Button