+358 500 698 698 info@delecon.fi

Tuhoeläinkartoitus tuholaistorjunnan onnistumiseksi

Tuhoeläinkartoitus tarvitaan, kun rakennuksessa on tehty havaintoja tuhoeläimistä, tuhohyönteisistä ja/tai tuhojyrsijöistä. Kartoituksessa selvitetään ja arvioidaan kokonaistilanne eri osatekijöiden perusteella.

Miksi tuhoeläinkartoitus?

Tuhoeläinkartoituksen perusteella voidaan valita juuri oikeat toimenpiteet kartoitetun ongelman poistamiseksi. Huolellinen kartoitus on tärkeää, jotta tuholaistorjunta onnistuu ja ongelma poistuu.

Kartoituksen perusteella valitaan oikeat keinot torjuntaan. Joskus yhden keinon käyttäminen ei riitä vaan tarvitaan useiden keinojen yhdistelmää, jotta ongelma ei uusiutuisi.

Kartoitus tehdään aistinvaraisesti, tilaajaa tai havainnoijaa haastattelemalla sekä rakenteita purkamatta.

Tilaa tuhoeläinkartoitus viereisellä lomakkeella, sähköpostitse tai soittamalla meille.

Tuhoeläinkartoituksella selvitämme

  • Tuhoeläinlaji tai -lajit
  • Tuhoeläinkannan määrä
  • Kulkureitit, sijainnit
  • Kohteen rakenteet ja materiaalit, kohdekartoitus
  • Tilanteen laajuus / luonne

Tuhoeläinkartoitus seurantavälineillä

Tuhoeläinkartoitus tehdään joskus feromonipyydyksillä ja/tai seurantapaloilla. Seurantapalat ovat myrkyttömiä.

Feromonipyydykset houkuttelevat hyönteisiä pyydykseen. Pyydyksen sisällön perusteella varmistamme hyönteislajin sekä arvioimme kohteessa olevan kannan.

Seurantapalat houkuttelevat jyrsijöitä jyrsimään paloja. Käyttäytymisen perusteella voimme määritellä samoin lajin ja kannan.

Tuholaistorjunta – mitä voi itse tehdä?

Tuholaisia voi toki yrittää torjua itse. Käytäntö on tuonut muutamia hyviä keinoja, mikäli kanta on pieni ja paikallinen.

Siivoa kunnolla
Jos löydät kotoa esimerkiksi tunnistamattoman ötökän, pitää ensin selvittää, mikä ötökkä on kyseessä. Kun ötökkä on tunnistettu ja sen elinpaikka löydetty, niin se voidaan hävittää helpommin.

Jos esimerkiksi jauhopussista löytyy toukkia, tulee kaikki sen kaapin kuivaelintarvikkeet viedä jätteenkeräysastiaan tai roskiin suljetussa pussissa. Tämän jälkeen kaapit siivotaan kunnolla, ja elintarvikkeita säilytetään ainakin jonkin aikaa suljettavissa muovipusseissa tai kannellisissa, tiiviissä rasioissa.

Jos kutsumattomista vieraista ei pääse eroon, on syytä ottaa yhteys tuholaistorjujaan.

Älä pidä ruokaa tai roskakoria tuhojyrsijöiden saatavilla
Ruokaa, roskia tai esimerkiksi pahvia ei kannata koskaan säilyttää tuholaisten helposti saatavilla. Erilaiset suljetut tilat ja kannelliset roska-astiat ovat parhaita säilytyspaikkoja. Ruokaa ei tulisi myöskään heittää wc:ssä pönttöön tai lavuaariin. Ruoat on parasta viedä biojäteastiaan/-keräysastiaan. Öljyt ja rasvat tulisi kerätä korkillisiin muoviastioihin ja viedä isompi määrä kerrallaan jätteenkeräyspisteeseen. Linkki kiertsin sivuille ko. kohtaan.

Älä käytä muuton yhteydessä elintarvikkeissa käytettyjä pahvilaatikkoja

Muuttolaatikkoina ei kannata käyttää elintarvikkeissa käytettyjä pahvilaatikkoja. Useissa kaupoissa näitä on tarjolla. Ilmaiset muuttolaatikot voivat sisältää erilaisia tuhohyönteisiä tai niiden munia. Onpa tavattu jopa eksoottisia hämähäkkejäkin.

Tutki omakotitalosi rakenteet ja tiivistä pienetkin raot

Ulkoa sisään pyrkii erilaisia lämpöä ja ruokaa etsiviä eläimiä, kuten hiiret, rotat, muurahaiset ja jopa linnut. Jopa oravia on löydetty kattorakenteista. Kannattaa tutkia rakenteissa olevat halkeamat, läpiviennit ja raot sekä miettiä, miten ne voi tilkitä tai peittää. Hiiri mahtuu jopa 6 mm raosta sisään ja rotta voi kiivetä pystysuoraa viemäriputkea pitkin vedenkin alla metritolkulla.

Tarkista kirpputori- ja kierrätysvaatteet

Ostaessasi kierrätysvaatteita tutki niiden kunto. Tuhohyönteiset jättävät erilaisia jälkiä. Tutki, että vaatteessa ei ole reikiä, tummia täpliä tai muuta epämääräistä ”likaa”. Pese vaatteet aina oston jälkeen. – Kaikkia vaatteita ei voi pestä kuumassa, joten välttämättä pesu ei auta.

Antikvariaatista tms. palstoilta käytettynä ostetut huonekalut

Ostaessasi huonekaluja käytettynä tai vaikkapa kauempaa netistä, voit saada tuholaisia kotiisi. On vaikea havaita, onko huonekalun sisuksissa, sohvassa, sängyssä, lipaston koloissa munia. Jos näin tapahtuu, on paras päästä tuotteesta eroon polttamalla. Ota yhteyttä ammattitorjujaan ja kysy häneltä neuvoja tai mielipidettä. Ongelman leviäminen on estettävä.

 

Tuhoeläinkartoitus – SELVITÄMME TILANTEEN

Tuhoeläinkartoituksesta tehdään aina raportti ja toimenpidesuositukset.

Taloyhtiöissä ja yrityksissä annamme ohjeet myös asukkaita/henkilökuntaa varten.

Tilaa tuhoeläinkartoitus

15 + 14 =

Tuhoeläinkartoitus

Tuhoeläinkartoitus tarvitaan, kun rakennuksessa on tehty havaintoja tuhoeläimistä, tuhohyönteisistä ja/tai tuhojyrsijöistä.

Kartoituksen perusteella valitaan oikeat keinot torjuntaan. Joskus yhden keinon käyttäminen ei riitä vaan tarvitaan useiden keinojen yhdistelmää.

Kartoitus tehdään aistinvaraisesti, tilaajaa tai havainnoijaa haastattelemalla sekä rakenteita purkamatta. Tilaa tuhoeläinkartoitus alla olevalla lomakkeella, sähköpostitse tai soittamalla meille.

Tilaa tuhoeläinkartoitus

15 + 7 =

Tuhoeläinkartoitus – SELVITÄMME TILANTEEN

Tuhoeläinkartoituksesta tehdään aina raportti ja toimenpidesuositukset.

Taloyhtiöissä ja yrityksissä annamme ohjeet myös asukkaita/henkilökuntaa varten.

Call Now Button