+358 500 698 698 info@delecon.fi

Tuholaistorjunta – suomalaista avainlippupalvelua Deleconilta

Etsitkö luotettavaa ja ammattitaitoista tuholaistorjuntapalvelua? Tuhoeläinhallinta Delecon Oy on auttaa. Tarjoamme kattavia tuholaistorjuntapalveluita, jotka suojaavat kotiasi tai yritystäsi ei-toivotuilta vierailta.

Tuholaisten torjunta ja ennakoivat sopimuspalvelut ovat Tuhoeläinhallinta Deleconin päätoimialaa. Meillä työskentelevät kokeneet teknikot ja alan asiantuntijat palvelevat osaamisellaan sekä kuluttajia, yrityksiä, kuntia, kaupunkeja, järjestöjä, museoita, sairaaloita, maatiloja, teollisuutta jne.

Käytämme ympäristöystävällisiä tuholaistorjuntamenetelmiä aina, kun tämä on mahdollista, varmistaaksemme turvallisen ympäristön asiakkaillemme ja ympäröivälle luonnolle. Riippumatta siitä, ovatko kyseessä rotat, hiiret, linnut, luteet tai muut tuholaiset, meillä on sinun kiinteistöllesi parhaiten soveltuvat ratkaisut. 

Tarjoamme myös ennaltaehkäiseviä palveluita, jotka auttavat estämään tuholaisten pääsyn tiloihisi tulevaisuudessa.

Tuholaisten torjunta nopeasti kokeneilta teknikoiltamme!

Tuholaistorjuntapalvelu sisältää:

 • tuholaistilanne kartoitetaan viivytyksettä
 • lajin tai lajien sekä kannan koko määritellään
 • kiinteistön ja toiminnan olosuhteet, tilanne ja rakenteet havainnoidaan
 • ympäristötekijät kartoitetaan
 • tuholaisten torjunta suunnitellaan ja toteutetaan huolellisesti aina kyseinen kohde/rakennus huomioiden
 • käyttäjät ohjeistetaan
 • päätetään seuranta- ja jatkotoimet

Asiantuntemuksemme ja kokemuksemme tuholaistorjunnan erilaisista tilanteista, rakennetekninen osaamisemme ja nykyaikaiset torjuntakeinot turvaavat torjunnan onnistumisen. 100 prosenttisesti suomalainen palvelumme on myös vastuullinen valinta.

Tuholaistorjunta

herättää tunteita: otinko yhteyttä liian myöhään, kuinka laajalle tilanne on levinnyt, saako tuholaisongelman hoidettua nopeasti, mitä muut ajattelevat, tuleeko esimerkiksi yritykselleni tästä mainehaittaa, mitä torjunta tulee maksamaan?

OTA YHTEYTTÄ

p. +358 500 698 698
info (at) delecon.fi

Ota yhteyttä Deleconin tuholaistorjuntaan. Kartoitamme tilanteen kanssasi. – Nopeus torjunta-asioissa on valttia!

Tuholaistorjunta itse?

Tuhoeläinten torjunta voi onnistua omatoimisestikin alempana olevia ohjeita tarkoin noudattamalla. Rottien kohdalla suosittelemme kuitenkin AINA kutsumaan paikalle alan ammattilaisen. – Tuholaistorjuja toteuttaa yllä mainitut toimet ammattimaisesti ja turvaa torjunnan onnistumisen pitkällä tähtäimellä.

Ota yhteyttä heti, kun epäilet tuholaisten olemassaoloa kiinteistössäsi. Älä anna ongelman kasvaa.

Meiltä rottien ja muiden jyrsijöiden torjunta, lintutorjunta ja -esteet sekä tuhohyönteisten torjunta. Tutustu palveluihimme navigaatiossa.

Tuholaisten torjunta kiinteistöllesi nopeasti

Kun tuholaisten olemassaolosta on jo havaintoja, ota välittömästi yhteyttä ja kysy neuvoja asiantuntijoiltamme. Yksi havainto tarkoittaa lähes poikkeuksetta, että tuhoeläimiä on lukuisia. Ei kannata jäädä odottelemaan lisähavaintoja. Tuholaistorjuja kartoittaa todellisen tilanteen nopeasti.

Jyrsijät ja useat tuhoeläinkannat kasvavat nopeasti, jos niillä vain on syötävää ja suotuisia piilopaikkoja. Jos epäilet, että kiinteistössä on jyrsijöitä tai muita tuholaisia, kannattaa sinun ottaa pikimmiten yhteyttä tuholaistorjunta-alan ammattilaiseen. – Mikäli asut kerrostalossa, ota yhteyttä isännöitsijään ja kerro mahdollisesti kiireellisen torjunnan tarpeesta.

Lue artikkeli: Tuholaistorjunta – taloyhtiön vastuu vai osakkaan vastuu?

Jos kiinteistölläsi on Delecon torjunnan vuosisopimus, teemme säännöllisiä tarkastuksia, mutta voit toki aina ottaa meihin yhteyttä.

Tuhoeläinkartoituksen perusteella asiantuntijamme osaavat suunnitella kohteeseen toimivimmat torjuntamenetelmät pysyvän tuloksen aikaansaamiseksi.

Tuholaistorjunta on kokonaisuus, jossa asiantuntijan osaamisen ja kokemuksen ohella tulee tehdä yhteistyötä talon asukkaiden tai kiinteistön edustajan kanssa. Jokainen tilanne, ja kiinteistökin, on erilainen. Ratkaisut tehdään aina yksilöllisesti, jotta päästään pysyviin torjuntatuloksiin.

OTA YHTEYTTÄ JA KYSY MEILTÄ!

Tuholaistorjunta palvelee

Ota yhteyttä. Asiantuntijamme palvelevat!

tuholaisten torjunta kaavio

Tuholaistorjunta keinot

Tuholaisesta ja tilanteesta riippuen teknikkomme valitsevat aina keinovalikoiman, jolla päästään pysyvimpään lopputulokseen. Keinoja on lukuisia ja joskus torjuntaa riittää yksi keino. Usein kuitenkin tarvitaan eri keinojen yhdistelmiä, kiinteistön rakenteiden tiivistystä ja esimerkiksi ”siisteyskasvatusta”. Annamme aina ohjeet torjunnan aikaisista ja jälkeisistä toimista, mikäli näitä tarvitaan.

 

tuholaistorjunta keinot ja välineet Delecon

Tuholaisten torjunta ja kohteet

Tuholaistorjunta – jyrsijät

Jyrsijöiden torjunta on tuholaistorjunnan yleisimpiä kohteita. Rottien määrä on kaupungeissa usein paikoin lisääntynyt ja tämä huolettaa syystä useita. Sopimuspalveluittemme avulla myös tämä asia on paremmalla tolalla.

TIESITKÖ:

Rotat voivat lisääntyä hämmästyttävän nopeasti. Rottanaaras voi saada
n. 15 pentuetta elinaikanaan eli rottaparin teoreettinen jälkeläisten maksimimäärä on noin 200 jälkeläistä vuodessa.

Tutustu tämän päivän rotta-/ jyrsijätorjuntaan, myrkyttömyyteen, älyansoihin jne. Myös kiinteistön rakenteelliset seikat vaikuttavat jyrsijöiden kohdalla. Huomioimme myös ne puolestasi.

Voit olla huoletta, kun Delecon huolehtii kokonaisuudesta.

Hybriditorjunta

on tuholaistorjunta kokonaisuus, johon päädytään juurikin tilanteen moninaisten syiden ja tarpeiden perusteella. Hybriditorjunta on tehokas tapa, jossa käytetään yhdessä eri keinoja torjunnan toteuttamisessa.

Vaikka luonto on kekseliäs ja sopeutuvainen, meillä on kokemusta tuhansista eri tapauksista ja keinoista. Älä jää yksin hankalaan tilanteeseen. Asiantuntija-apu on lähelläsi.

Lintutorjunta ja välineistö

Lintutorjunta kannattaa suunnitella jo talvella. Keväällä asia voi olla myöhäistä. Ulkokahvilat, -ravintoloiden terassit, huvipuistot ja majoituspalvelut kannattaa suojata ajoissa tehokkain välineistöin. Joskus tässä asiassa tarvitaan luovia ja kekseliäitä keinoja.

Taloyhtiö kannattaa suojata myös lintujen pesinnältä. Pesät aiheuttavat paitsi sotkua ja talon pintojen rapautumista, niissä voi pesiä erilaisia tuhohyönteisiä, jotka pääsevät pesistä rakennuksen rakenteiden tiivistämättömiä läpivientejä pitkin sisälle.

Homekoira, hajukoira

Homekoirapalvelut löytyvät meiltä myös! Tutustu palveluun ja ota yhteyttä. Koirakkomme on koulutettu ja palveleva.

Sopimuspalvelut ennakointiin

Tutustu sopimuspalvelut -sivuun, kun haluat ennakoida taloyhtiön, tuotantolaitoksen, majoitusliikkeen tai muun liiketoiminnan maine-, hygienia- ja turvallisuusriskejä; Et halua tehdä kiinteistölläsi yllätyslöytöjä tai kohdata tuhoeläinten aiheuttamaa liiketoiminnan keskeytymistä. – Haluat, että tuholaistorjunta sovitaan etukäteen ja Delecon vastaa tarkastuksista sekä torjunnoista huomaamattomasti.

Tuholaistorjunta hinta

Tuholaistorjunnan hinta riippuu aina tilanteesta. Ota yhteyttä, kerro tilanteestasi ja kohteestasi. Saat meiltä eritellyn tarjouksen.

Ota yhteyttä ja kysy lisää. Älä odota lisäongelmia!

Tuholaistorjunta 2023 luontoa kunnioittaen

Tuholaistorjunta on kehittyvä ala, jossa tänään pyritään huomioimaan vastuullisuus, ekologisuus ja kestävä kehitys. Esimerkiksi jyrsijätorjunnassa pitkäaikainen jyrsijämyrkkyjen käyttö on syytä kyseenalaistaa, sillä Suomessa jyrsijämyrkkyjä saa käyttää ainoastaan osana integroitua tuholaistorjuntaa. Tämä tarkoittaa, että torjunnoissa käytetään muitakin keinoja. Tilaajan on hyvä olla tästä seikasta tietoinen.

Tuholaisten torjunta on asaintuntijatyötä

Osaa torjuntaan tarkoitetuista valmisteista saa käyttää vain, jos torjuja on suorittanut tuholaistorjujan tutkinnon tai esimerkiksi maanviljelijä, joka on suorittanut kasvinsuojeluaineita koskevan tutkinnon. Kaikkein vaarallisimmat aineet on rajoitettu vain erityistutkinnon suorittaneiden ammattilaisten käyttöön.

Tilaaja, varmista nämä seikat

Kun tilaat tuholaistorjuntaa, esimerkiksi jyrsijätorjuntaa, rottien torjuntaa, tulisi sinun tietää vähintään nämä alla mainitut 5 seikkaa. Tuhoeläimestä riippuen on hyvä osata ostaa oikea palvelu oikealta toimijalta. Deleconin sivustolla on paljon tietoa tuhoeläimistä ja torjunnoista. Seuraa sivuamme ja sometilejämme. Tuholaistorjunta koskettaa joskus jokaista kansalaista. Valistuneisuus auttaa meitä sekä kotona, yritystoiminnassa että vapaa-ajalla matkaillessamme. Tietoisuus ja nopea toiminta turvaavat, että tuholaistorjunta onnistuu ja tilanne saadaa pois päiväjärjestyksestä.

1. Tarkista Tukesin sivuilta, että torjuntayritys on tuholaistorjunnan yritysrekisterissä. Suomessa kaupallista jyrsijätorjuntaa saavat suorittaa vain sellaiset yritykset, jotka ovat rekisteröityneet.

2. Älä osta palvelua, jossa tarjotaan vain ja ainoastaan jyrsijämyrkkyjen käyttöä, sillä torjunnan keskeisenä ajatuksena on yhdistää erilaisia menetelmiä ja siten välttää liiallista myrkkyjen käyttöä. Ne voivat olla osa torjuntakokonaisuutta, mutta ainoa menetelmä se ei saa olla.

3. Syöttiasemien tarkastusvälin tulee olla riittävän tiheä

4. Varmista, ettei myrkkyjä käytetä jatkuvasti

5. Varmista, että palvelu sisältää tiedotuksen jyrsijämyrkkyjen käytöstä, jatkotoimista, seurannasta jne. yksityiskohdista

(Lähde: tukes.fi)

Tuholaistorjunta on sekä tuholaisten torjuntaa että kokonaistilanteen kartoitusta. Lajin tuntemuksen lisäksi kohteen rakenteet tulee myös tuntea, koska tuholaisten leviäminen tapahtuu kiinteistön rakenteiden välityksellä. Nopea myrkkyjen levittäminen tai yksi jyrsijäloukku rottahavainnon jälkeen ei voi tuottaa onnistunutta tulosta.

Ammattimainen tuholaisten torjunta turvaa sekä nykyisen tilanteen ratkaisut että tulevaisuuden tuholaishavaintojen ennaltaehkäisyn. Haluamme palvella asiakkaitamme osaamisellamme ja asiantuntemuksellamme sekä toistamme vielä, että torjunnoissa ei aikailulle ole sijaa.

Kysy meiltä. Ilo palvella!

 

 

Tuholaisten torjunta kotona ABC

 • pidä kotisi siistinä keittiönkaappeja myöten, puhdista säännöllisesti ja hyvin myös lattiakaivot, allasviemärit ja omakotitalosi vesilukot, tällöin tuhoeläinten torjunta helpottuu, tuholaiset vähenevät
 • tiivistä rakennuksen läpiviennit ja käytä mm. jyrsijäverkkoja, lintuesteitä
 • poista lintujen ruokintapisteet pihalta, syötä esimerkiksi lähimetsässä, et houkuttele jyrsijöitä ja oravia pihallesi, lue artikkeli oravien torjunnasta
 • avokompostiin ei saa laittaa ruoantähteitä
 • tilaa torjuntapalvelu heti, jos havaitset rotan, niitä on tällöin useita, yksi ansa ei yleensä riitä vaan tilanne tulee kartoittaa sekä suunnitella toimivat ratkaisut
tuhoeläintorjunta Deleconilta

Tuholaistorjunta tulee tehdä aina suunnitelmallisesti torjuntakohteeseen tutustuen ja laji, kanta sekä torjuntamahdollisuudet kartoittaen.

Tuhoeläinten aiheuttamat ongelmat

 • Biologiset vaarat
 • Kiinteistöön kohdistuvat vahingot
 • Esteettiset vahingot
 • Toiminnan keskeytyminen
 • Taloudelliset tappiot
 • Maine ja psykologiset vaarat

Tuhoeläinhallinnan hyödyt

 • Ongelmatekijöihin on varauduttu
 • Yksittäisen ongelman kehitys laajemmaksi estyy
 • Kiinteistö pysyy paremmassa kunnossa
 • Toiminta jatkuu keskeytyksettä
 • Ei taloudellisia yllätyksiä
 • Maine ja toiminnan edellytykset säilyvät

Tuholaistorjunta kotona ja myrkkyjen käyttö

Kotioloissa päivittäinen tuholaistorjunta tapahtuu kesäaikaan. Hyönteiset pääsevät sisään avonaisista ikkunoista ja ovista. Hyttyset, kärpäset, muurahaiset ja erilaiset kuoriaiset ovat tuttu näky kotona.

Hyönteisten torjuntaan on olemassa hyönteiskarkotteita ja hyönteismyrkkyjä. Sallitut aineet on lueteltu biosidirekisterissä kemidigi.fi-sivuilla.

Tuholaistorjunta sisätiloissa

Tuholaistorjunta hyönteisten osalta sisätiloissa onnistuu parhaiten pitämällä asunto siistinä, varustamalla ikkunat hyönteisverkoilla, pitämällä ulko-ovet kesällä kiinni ja huolehtimalla kotisi kunnosta sekä rakenteiden ehjyydestä. Ehjät rakenteet estävät myös jyrsijöiden ja mm. lintujen sekä oravien pääsyn sisätiloihin.

Jos käytät hyönteismyrkkyjä, noudata aina tarkoin käyttöohjeita ja valitse myrkky lajin mukaisesti. Valmistetta ei ole hyvä käyttää lasten ja lemmikkieläinten läsnä ollessa. Tuuleta tilat käsittelyn jälkeen ja valmisteen pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti.

Tuholaistorjunta ulkona

Hyönteiset ovat osa ympäristömme monimuotoisuutta ja harvoin ne aiheuttavat mitään suurempaa haittaa ihmiselle, ehkä jotkut lajit aiheuttavat tuhoa erilaisille kasveille ja viljelmille. Voidaankin todeta, että hyönteisest ovat osa toimivaa ekosysteemiä.

Mieti tarkoin, ennen kuin käytät hyönteismyrkkyjä ulkona. Ne eivät rajaudu helposti vain  yhteen lajiin vaan vaikuttavat mm. pölyttäjiin, joiden on todettu viime vuosikymmenenä hälyttävästi vähentyneen. Hyönteiset toimivat pölytyksen lisäksi hajoittajina ja ehkäisevtä haitallisten vieraslajien leviämistä sekä ovat useille eläimille tärkeää ravintoa. Hyönteiset parantavat luonnollisesti maaperää. – Myös hyttysmyrkyt ja muurahaismyrkyt ovat vaarallisia pölyttäjille, älä käytä aineita ulkona! Tutustu mm. sokerimuurahaiseen ja sen torjuntaan.

Tuholaisten torjunta tutuksi jo pienestä

Opeta lapsiasi kunnioittamaan luntoa ja kerro kotieläinten ja villieläinten sekä tuhoeläinten termeistä/lajeista. Lapset leikkivät ulkona, joten he ovat myös mainoita havainnoitsijoita, mitä pihamaalla tapahtuu. Ennaltaehkäise ötökkäkammo tutkimalla ja lukemalla lasten kanssa maapallollemme elintärkeistä pörriäisistä.

Ota lapset mukaan kotisi kiinteistön puhtaanapitoon, puutarhanhoitoon ja kodin kunnostustöihin sekä kerro niiden merkityksestä. Suojaa jäteastiat ja komposti hyvin, sekä kerro pienille maatumisesta, kierrätyksestä ja luonnon monimuotoisuudesta.

Lue lisää aiheesta tuholaisten torjunta

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes: Kemikaalilaki säätelee ammattimaista ammattimaista tuholaistorjuntaa.

Lue blogikirjoitus aiheesta:

Tuholaistorjunta – taloyhtiön vastuu vai osakkaan vastuu?

Call Now Button