+358 500 698 698 info@delecon.fi

Asukkailta on tullut kysymyksiä liittyen asunnoissa tehtäviin tuhoeläintorjuntoihin. Torjuntaa voidaan tehdä turvallisesti myös koronaviruksen aikana. Ohessa lyhyt ohjeemme sekä kiinteistöjen omistajille että asukkaille.

Virusten ja tautien leviäminen

Tuholaistorjunnassa meidän ammattilaisten työnkuvaan kuuluu aina suojautuminen erilaisten virusten, bakteerien, loisien ja sienien aiheuttamilta tartunnoilta. Sekä torjuntaa tekevän teknikon että asiakkaidemme suojaaminen on ensisijaisen tärkeää. Koronavirus ei mitenkään poikkea normaalin suojaamisen rutiineistamme, mutta toki olemme koko henkilöstömme kanssa käyneet suojautumisen menettelyt läpi ja tehostaneet entisestään suojaustoimiamme.

Tuhoeläimet itsessään ovat asukkaille riski myös tautien levittäjänä. Asunnosta toiseen kulkevat tuhoeläimet voivat levittää erilaisia bakteeri- ja virustauteja, kuten vaikka korona-virusta. Tuhoeläinten torjunnan hoitaminen asianmukaisesti vähentää näitä riskejä. Torjuntatoimenpiteiden lykkääminen myös laajentaa tuholaisongelmaa ja ongelma-aluetta, ja johtaa entistä haasteellisempiin torjuntatöihin myöhemmässä vaiheessa.

Työskentelymme asunnoissa

Tullessamme asuntoon, teknikkomme suojautuu huolellisesti asunnon ulkopuolella ja käyttää asunnossa sisällä ollessaan tarpeen mukaan suojavaatetusta, suojakäsineitä, kenkäsuojia ja hengityssuojaimia. Suojavarusteet ehkäisevät sen, että teknikkomme toisi mukanaan esimerkiksi koronavirusta asuntoon. Samoin suojaus ehkäisee sen, että teknikkomme itse ei saa taudin aiheuttajia asunnosta, vaikka asukas sairastaisi koronavirusta. Suojaimet desinfioidaan ja vaihdetaan tarvittaessa aina asunnosta toiseen siirryttäessä.

Tilannekohtaisesti desinfioimme lopuksi myös porraskäytävän ja hissin.

Torjunta-aineiden käyttö asunnoissa

Asukkaan ollessa estynyt poistumaan asunnosta, käytämme asukkaille ja kotieläimille turvallisia, myrkyttömiä torjunta-aineita. Jos asukas pystyy poistumaan asunnosta, on käytössämme tyypillisesti pyretriini-torjunta-aineet, joiden käytön jälkeen suosittelemme kahden tunnin varoaikaa. Varoajan jälkeen voi turvallisesti palata kotiin.

Lisätietoja

Mitä tahansa kysymyksiä torjuntakäsittelyihin liittyen herää, annan mielelläni lisätietoja. Aleksi Anttinen, puh. 046922 8421 tai aleksi.anttinen@delecon.fi

 

Call Now Button