+358 500 698 698 info@delecon.fi

Lintujen, ja esimerkiksi oravien, ruokinta kesällä aiheuttaa kiinteistöille useita haittoja. Uloste sotkee kiinteistöt ja ympäristön, jopa autot. Viihtyisyyskin kärsii. Kiinteistö näyttää sotkuiselta ja rakennuksen pinta rapautuu.

Saatavilla oleva ruoka houkuttaa paikalle myös jyrsijöitä, rottia ja hiiriä. Olemmepa kohdanneet tilanteita, jossa jyrsijöitäkin on tieten ruokittu. – Linnunpesistä voi rakenteisiin ja sisätiloihin tulla ihrakuoriaisia. Joskus pelkkä sopivan pesäpaikan löytyminen ilman ruokintaakin voi aloittaa ongelmat.

Linnut saavat kaupunkialueella ruokaa ulkoravintoloista, puistoihin jätetyistä eväspakkauksista ja mm. tupaten täysistä roska-astioista. Koska lintujen talviruokintaa pidetään kaupunkialueilla usein tärkeänä niiden selviytymisen vuoksi, tulee sotkemisongelmasta yleensä ympärivuotista. Taloyhtiön yhteisillä ohjeilla voi asiaa toki yrittää ratkaista, jos ruokinta on ollut ennen vapaasti toteutettavissa.

Kun halutaan torjua sotkut ja hygieniariskit, on kuitenkin olemassa nopeampikin ratkaisu.

Rakennusten lintusuojaus on helppo ja pitkäkestoinen ratkaisu

Rauhoittamattomien lintujen pesimäaikainen rauhoitusaika on 10.3.–31.7. Paras aika toteuttaa kiinteistön lintusuojaus on luonnollisesti tämän ajankohdan ulkopuolella – varhain keväällä ja syksyn aikana. Yleisimmin torjuttuja lintuja ovat pulut, lokit, naakat ja pikkulinnut. Samalla suojauksella myös jyrsijät ja oravat tulevat torjutuiksi!

Suojauksen yhteydessä vanhat pesät poistetaan ja rakennus voidaan tarvittaessa puhdistaa sotkuista. Suojausmenetelmiä on useita rakennuksesta ja sen yksityiskohdista riippuen.

Kun haluat torjua lintujen aiheuttamat haitat ja hygieniariskit, ota yhteyttä, me autamme.

Lintusuojaus kätevästi verkoilla, lintupiikeillä, siimoilla tai vaijereilla

Lintusuojaus voidaan toteuttaa esimerkiksi kiinteistön seiniin, alakattoihin, katoksiin ja vastaaviin tiloihin parhaiten lintuverkoilla. Verkko on joustava nailonverkko. Myös metalliverkoin voidaan suojata rakennukset, niiden räystäät ja tuuletusraot. (Tämä on useimmin toteutettava keino.)

Lintupiikein on hyvä estää lintuja laskeutumasta ja pesimästä kattorakenteisiin tai putkistojen päälle. Useammalle tuttu näky on myös siimoitus ja vaijerointi. Voimme asentaa myös sähköllä suojaavia estoja.

Suojaus valitaan suojattavan kohteen ja myös torjuttavan lintulajin tai sen koon mukaisesti. Ratkaisut ovat aina yksilöllisiä, tilanteesta riippuen.

Ota yhteyttä, saat nopeasti ehdotuksen suojauksesta

Lintujen torjuntaan voidaan käyttää myös erilaisia karkottimia. Näitä ovat lintuprismat, sähkölistat, tuligeelikupit ja erilaiset äänilähteet. Näitä käytetään yleisesti toreilla, ulkoravintoloiden lähellä ja muissa paikoissa, joihin lintujen ei toivota rynnistävän esimerkiksi hygieniasyistä.

Kotioloissa pihamaalla voidaan nähdä myös luovia ratkaisuja ikkunoissa, marjapensaiden ja viljelysten lähettyvillä. Luovuus kotipihan torjunnassa voi auttaa koska tilat ovat suppeammat.

Kun haluat suojata kiinteistön ja sen ympäristön lintujen aiheuttamilta ongelmilta, ota yhteyttä. Kartoitamme tilanteen ja teemme ehdotuksen suojauksesta ongelmien poistamiseksi.

Lue lisää:

Lintujen torjunta liiketoiminnassa

Lintujen häätäminen omatoimisesti

Lintuestot

 

Call Now Button